Media

news-644850_1280

De leden van het platform zijn met regelmaat te zien of te horen in de media. Op deze pagina staan interviews en artikelen welke interessant kunnen zijn om (nog) eens te lezen of (terug) te luisteren.

Samen maken we het verschil!


Marieke LipsInterview met Marieke Lips op radio Amsterdam FM 09-02-2016
“Echtscheiding? Help de kinderen met een Kindbehartiger.

Een echtscheiding is een hoop gedoe, zeker als er kinderen in het spel zijn. Vanuit het kind denken is vaak een groot probleem. In zo’n situatie kun je een Kindbehartiger inschakelen. Iemand die -de naam zegt het al- opkomt voor de belangen, maar vooral ook voor de stem van het kind. Wat vertel je een kind, hoe vertaal je een echtscheiding in de woorden van een kind, en hoe vertaal je de woorden van een kind bij officiële instanties. Marieke Lips, zelf Kindbehartiger, legt het in AmsterdamLight uit.

Klik hier voor het beluisteren van het interview met Marieke Lips.


Minder vechtscheidingen door mediationInterview met Wanda Vendrig en Marjoleine de Boorder in J/M Ouders
“Minder vechtscheiding door mediation”

Vechtscheidingen zijn vooral voor kinderen heel naar om mee te maken. Gelukkig is het aantal vechtscheidingen door de toegenomen aandacht voor mediation afgenomen. Zou mediation voor gezinnen met kinderen verplicht moeten worden gesteld?


Cover_LibelleInterview met Wanda Vendrig in de Libelle nr. 7 (febr. 2016)
“Als je beste vrienden gaan scheiden”

Als je beste vrienden gaan scheiden, heeft dat meestal ook voor de vriendschap gevolgen. Het is bijvoorbeeld nog best moeilijk om geen partij te kiezen. Ook het verdriet kun je niet wegnemen, maar een luisterend oor en afleiding bieden wel.

Om de gratis oefening te downloaden, die genoemd wordt in het artikel in de Libelle,  ga ja naar deze pagina.


television-308962_1280NPO 2 “Arena” Wanda Vendrig te gast 11-11-2015

Nu de economische crisis ten einde is, neemt het aantal scheidingen weer toe. En als ouders gaan scheiden, zijn kinderen daar vaak de dupe van. Wanda Vendrig was te o.a. te gast als spreker in dit discussie programma Arena.

Klik hier voor het bekijken van de uitzending met o.a. Wanda Vendrig.


radio-146124_640NPO 1 Radio interview “1 op straat” met Wanda Vendrig

Rotterdam
Ouders die met ruzie uit elkaar gaan en bonje blijven maken, moeten verplicht in mediation. Dat is het nieuwe plan van wethouder Hugo de Jonge die wil voorkomen dat kinderen de dupe worden van een vechtscheiding. In Rotterdam neemt het aantal meldingen van vechtscheidingen toe. Moet je mediation verplichten? Rob Oudkerk praat hierover met Peter Prinsen (oud-advocaat), Hugo de Jonge (wethouder), Ivor Brinkman (ervaringsdeskundige, mediator bij Vantage en initiatiefnemer van de website Krabblz) en Wanda Vendrig (ervaringsdeskundige, gezinscoach en mediator bij Scheiden met Succes).

Klik hier voor het beluisteren en het bekijken van het interview met o.a. Wanda Vendrig.


news-654330_640Artikel uit Trouw 15-06-2015
“Tips voor beter scheiden”

Er zijn meer vechtscheidingen dan voorheen en jaarlijks hebben inmiddels zo’n 16.000 kinderen in die situatie ernstige last van ruziënde ouders. Ook leidt het opstellen van een ouderschapsplan, verplicht sinds 2009, niet tot minder procedures, concludeerde juriste Marit Tomassen onlangs in haar proefschrift. Toch houdt het Platform ‘Scheiden kan beter’ de moed erin. Het bracht advocaten, mediators en kindercoaches bij elkaar om praktische oplossingen te bespreken. Vandaag zetten ze die online. Enkele tips voor een ideale scheiding.


news-654330_640Artikel uit De Volkskrant 16-05-2015
“Verplicht ouderschapsplan na scheiding heeft geen nut”

Het ouderschapsplan, waarin scheidende ouders sinds 2009 verplicht afspraken moeten maken over de zorg voor hun kinderen, heeft geen nut. Ouders belanden nog even vaak in juridische conflicten als voorheen, concludeert jurist Marit Tomassen in een onderzoek waarop zij maandag promoveert.